Fakt, že se naše země nachází v hluboké morální krizi, je už natolik odpudivě omletý, že se mi ho až příčí opakovat. Jak jinak ale chcete okomentovat stav, kdy si vrazi naplánují popravu (dejme tomu vaši) ve spolupráci s podplacenými špičkami policie a tajné služby- BIS, která dokonale zahlazuje stopy dohazováním falešných svědků několika neuplaceným policajtům snažícím se rozplést klubko vražedného spolčení? Na ruku jde přitom mafiánům i Státní zástupce, který vydatně pomáhá s odstavením oněch nepohodlných policistů, když se jim nečekaně rychle podaří dostat ve vězení samotného šéfa ruské mafie, takzvaného Vora v zakoně. A tak si na základě křivých obvinění vymění v base zločinci místo se samotnými vyšetřovateli. Tím se kruh uzavírá. Veškeré mechanismy mající za cíl poskytnout občanovi právního demokratického státu nezpochybnitelnou jistotu bezpečí selhávají. Ba co víc- pracují ruku v ruce s podsvětím.

Jistě se zeptáte: Jak je to možné? Kdo to zavinil? Odpověď naleznete v jednom ze zapadlých dokumentů České televize. Těm z vás, kteří už nejste ochotni věnovat hledání odpovědí více než pohled na křiklavý titulek, rád posloužím:

Zásadní polistopadové politické figury zodpovědné za dnešní stav vědomně zaručují beztrestnost mafiím, díky jejichž vlivu si mohou užívat své pochybné postavení. Vysoké posty jsou zde výhradně pro vyvolené, loajální satrapy, každý „nezvaný host“, který by chtěl bez posvědcení těchto struktur do uzavřeného systému proniknout, bude exemplárně zničen (vizpřípad demokraticky zbloudivšího J. Čunka do pozice místopředsedy vlády).

Televizní dokument s názvem Kdyby mě zabili najdete zde. …a o měsíc později pak nacházím tento článek. Boužel, jak jinak, než bez uvedení sebemenší zmínky o podivných okolnostech propuštění špiček ruskojazyčné mafie. Inu, strach a poplatnost našich žurnalistů svým chlebodárcům je už prostě pověstná.

Napište komentář